Hírek, információk

Lelkészétől búcsúzott a református gyülekezet

„Aki követi az igazságot és az irgalmasságot, az életet, igazságot és tisztességet nyer.” A Példabeszédek könyvének szavaival búcsúzott Nt. Makay Lászlótól, feleségétől Nt. Makay Erikától és gyermekeiktől Dorner Gábor, Nagykáta város polgármestere azon az ünnepi istentiszteleten, melyet augusztus 13-án délelőtt tartott a nagykátai református gyülekezet.

Pünkösdre készítő esti áhítat

Már hagyománnyá vált gyülekezetünkben, hogy ünnepeink előtt esti áhítatokat tartunk az ünnepre fordítva figyelmünket. Június elején pünkösde készülve tartjuk az alkalmakat, melyek keretében imádsággal, közös énekléssel és bizonyságtételek, igehirdetések hallgatásával készítjük lelkünket pünkösd ünnepére. Az alkalmakon elhangzott bizonyságtételeket, igehirdetéseket itt is közreadjuk, hogy azok se maradjanak le az ünnepi készülődésről, akik nem tudtak velünk lenni esténként.

Esküt tettek a gyülekezeti munkatársak

2017. március 19-én a vasárnapi istentisztelet keretében tettek esküt gyülekezetünk megbízott munkatársai, akik a lelkész és a presbitérium munkáját segítve szervezik, koordinálják, vezetik a gyülekezeti, egyházközségi élet számos területét. Ők azok, akik a közösség szeme előtt vagy a színfalak mögött tevékenykedve dolgoznak azon, hogy szóljon az orgona az istentiszteletek alatt, működjön a vasárnapi iskola és számos gyülekezeti csoport, rendben legyenek az egyházközség pénzügyei.

Adventi áhítatok 2016.

Hagyománnyá vált gyülekezetünkben, hogy ünnepeink előtt esti áhítatokat tartunk az ünnepre fordítva figyelmünket. 2016 decemberében, az adventi időben péntek esténként tartunk áhítatokat, melyek keretében imádsággal, közös énekléssel és bizonyságtételek, igehirdetések hallgatásával készítjük lelkünket a karácsonyra és urunk, Jézus Krisztus dicsőséges visszatérésére. Az alkalmakon elhangzott bizonyságtételeket, igehirdetéseket itt is közreadjuk, hogy azok se maradjanak le az ünnepi készülődésről, akik nem tudtak velünk lenni esténként.

Adventi kalendárium 2016.

Az adventi időszak középpontjában a várakozás áll. Nem a karácsonyi ünnep várása, hanem a földi világunkba visszatérő Jézusra várakozás. Fontos, hogy a karácsonyi készülődés, rohanás, vásárlás, ügyintézés közepette jusson idő megállni, megállni életünk rohanásában és megállni Isten előtt is. Ez nem megy másképp, csak elcsendesedéssel, elmélkedéssel, ráhangolódással, a külvilág zajainak kizárásával.

Jól sikerült a 2016-os angolhét

Hosszas előkészületek, számtalan e-mail váltás és egyeztetés után 2016. június 20-24-e között került megrendezésre az idei angolhét. Burján Tamás és a gyülekezeti munkatársak áldozatos munkájának eredményeként nyolc fiatal tanárt láthattunk vendégül a brit UFM missziótól, akik öt napon át játékos formában ismertették meg fiataljainkkal az angol nyelvfel, angol specialitásokkal, játékokkal és természetesen bibliai történetekkel.

Oldalak