Irány Vác!

A lassan hagyománnyá váló őszi gyülekezeti kirándulásunkat a Dunakanyar fővárosába, Vácra terveztük. Tettük ezt azért is, mert meglevő baráti kapcsolatok lehetővé tették a püspöki palotába való bejutást.

2014. október 4-én a gyülekezet 31 tagja indult útnak. Első úticélunk a püspöki palota volt, ahol dr. Beer Miklós püspök atya fogadott bennünket. Rövid bemutatkozó után átadta nekünk a palotát, mondván: nézelődjünk, sétálgassunk, és feltétlen menjünk le a parkba is.

Nem kellett kétszer mondani. Mi, nagykátai reformátusok boldogan kószáltuk be a palota termeit, ahol sok gyönyörűséget láttunk. Innen is köszönjük Püspök Atyának azt a szeretetteljes bizalmat, amivel fogadott és „otthagyott” minket.

A nap további részében megnéztük a székesegyházat, sétáltunk és kávéztunk a Duna partján, közösen megebédeltünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskola menzáján, majd felültünk a városnéző kisvonatra. Nagyot sétáltunk a belvárosban és megcsodáltuk Vác főterét. Kellemesen elfáradva de élményekkel telve tértünk haza.

A résztvevőknek emlékidézésre, az itthon maradottaknak vigasztalásul néhány fénykép a galériában megtekinthető.