Közösségépítő hétvége 2022.

Projekt azonosítója: EKCP-KP-1-2022/3-000577

Megvalósulási időszak: 2022.11.18-20. között.

Helyszín: Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Konferencia-központja (3234 Galyatető, Mátrai u. 36.)

Projektcél: A projekt keretében a Nagykáta-Tápióvidéki Református Egyházközség tagjai közül 18 fő (elsősorban presbiterek és szolgáló munkatársak) vett részt egy hiterősítő, gyülekezetépítő és -erősítő hétvégén a galyatetői Ráday Konferencia-központban.

Program:

November 18., péntek:
Gyülekezés és közös imádság után utazás Galyatetőre, ebéd utáni órákban a szállás elfoglalása. Délutáni és esti órákban áhítat, közös játék, hitmélyítő beszélgetés lelkipásztori vezetéssel.

November 19., szombat:
Reggelit követően csoportos beszélgetés, témafeldolgozás. Irányelv és téma: Gyülekezetünk a misszió tekintetében - azaz milyen lehetőségeink vannak a keresztyén hit terjesztésére a templom falain kívül, nyitás a társadalom felé, az evangélium üzenetének közvetítése szűkebb és tágabb környezetünk felé.
Ebédet követően közös kirándulás a környéken.
Késő délután közös áhítat, játék, és hitmélyítő beszélgetés lelkipásztori vezetéssel, egyéni megtapasztalások, bizonyságtételek.

November 20., vasárnap:
Reggeli után közös úrvacsorás áhítat lelkipásztori vezetéssel. Ezt követően csoportos beszélgetés, témafeldolgozás. Irányelv és téma: Gyülekezetünk a misszió tekintetében - azaz milyen lehetőségeink vannak a keresztyén hit terjesztésére a templom falain kívül, nyitás a társadalom felé, az evangélium üzenetének közvetítése szűkebb és tágabb környezetünk felé.
Délutáni órákban a program zárása, hazautazás.

A megvalósult program jelentősége túlmutat egy egyszeri gyülekezeti alkalmon. Gyülekezetünkben nem volt gyakorlat az ilyen jellegű, többnapos programok szervezése, így mindenképpen mérföldkőnek számít a közösség életében. Hagyományteremtő szerepet is betöltött, mivel a program nagyon jól sikerült, így tervezzük a jövőben rendszeresen, évente megszervezni, reményeink szerint egyre növekvő létszámkerettel.