Gyülekezeti hétvége 2023.

Projekt azonosítója: EKCP-KP-1-2023/2-000275

Megvalósulási időszak: 2023.11.24-26. között.

Helyszín: Megbékélés Háza Református Konferencia-központ (5309 Berekfürdő, Berek tér 19.)

Projektcél: A projekt keretében a Nagykáta-Tápióvidéki Református Egyházközség tagjai közül 12 fő (elsősorban presbiterek és szolgáló munkatársak) vett részt egy hiterősítő, gyülekezetépítő és -erősítő hétvégén a Megbékélés Háza Református Konferencia-központban.

Program:

November 24., péntek:
Gyülekezés és közös imádság után utazás Berekfürdőre, ebéd utáni órákban a szállás elfoglalása. Délutáni és esti órákban áhítat, közös játék, hitmélyítő beszélgetés lelkipásztori vezetéssel. Téma: „Viseljetek gondot  tehát magatokra…” - elvárások magammal szemben.

November 25., szombat:
Reggelit követően csoportos beszélgetés, témafeldolgozás. Irányelv és téma a pénteki folytatása: „és az egész nyájra…” - szolgálat a közösség, a gyülekezet felé. Ebédet követően kirándulás a környéken, berekfürdői gyógyfürdő meglátogatása. Késő délután közös áhítat, játék, és hitmélyítő beszélgetés lelkipásztori vezetéssel, egyéni megtapasztalások, bizonyságtételek.

November 26., vasárnap:
Reggeli után istentiszteleten való részvétel. Ezt követően csoportos beszélgetés, témafeldolgozás. Irányelv és téma: „Növekedés a kegyelemben”. Délutáni órákban a program zárása, hazautazás.

A megvalósult program jelentősége túlmutat egy egyszeri gyülekezeti alkalmon, és immár hagyományteremtőnek is mondható, hiszen 2022. után ismét megszervezésre került. Korábban gyülekezetünkben nem volt gyakorlat az ilyen jellegű, többnapos programok szervezése, így mindenképpen mérföldkőnek számít a közösség életében, hogy immár rendszeresnek tekinthető.