Megújult a tápiószentmártoni templom

Projekt azonosítója: EEÖR-KP-1-2021/1-000297

Megvalósulási időszak: 2021.01.01-2022.12.31.

Elnyert támogatás összege: 12.120.000 forint

Projekt tartalma:

A beruházás során a rossz állapotban lévő, több helyen az esővizet áteresztő palafedés elbontásra került, és megfelelő szakértelemmel rendelkező cég azt elszállította, ártalmatlanításáról gondoskodott. Ezt követően a tető faszerkezetének részleges felújítása történt meg, majd a tetőszerkezetet kerámiacseréppel borítottuk. Ezzel egyidejűleg megvalósultak a szükséges bádogos munkák is, elbontásra került a régi ereszcsatorna és lefolyócsövek, majd új csatorna kiépítésére került sor.

A tetőfelújítási munkákkal párhuzamosan megvalósult a templomépület külső homlokzatának felújítása. A meglévő felületre hőszigetelő rendszer került, majd nemesvakolattal borítottuk. Ezzel nem csupán esztétikailag újult meg az épület, hanem energetikailag is, hiszen a hőszigetelő rendszer energiahatékonyságot is növel. A színek kiválasztásakor törekedtünk az épület jellegének megfelelő, és a környezethez illeszkedő színösszeállításra.

Szakértői felülvizsgálat után új villámvédelmi hálózatot alakítottunk ki, valamint a templomharang elektromos rendszerének felújítására, modernizációjára is sor került.

A bejárati lépcső és pihenő felújítására is sor került. Emellett kialakítottunk egy kb. 12 m2 alapterületű, térkővel burkolt kerékpártártoló helyet.